Γνωριστε το NaviTip: πραγματα που ισως δεν γνωριζετε για την μοναδικη αυτη βελονα!

Posted by ultradent 29/12/2015 0 Comment(s)

Όταν διεξάγετε μια ενδοδοντική θεραπεία, είναι επιβεβλημένο μετά την επεξεργασία, να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται οι ριζικοί σωλήνες με ενδοδοντικά διαλύματα – ακόμη και εκεί που δεν φτάνουν τα εργαλεία σας. Ωστόσο, αυτό αποτελεί πρόκληση γιατί τα διαλύματα πρέπει να φτάνουν εκεί που χρειάζεται, χωρίς όμως να εξέρχονται πέρα από τους ακρορριζικούς ιστούς.

Ο Dr. Dan Fischer λέει, ‘’ Η βασική αρχή των διακλυσμών στην ενδοδοντία είναι να έχεις το λεπτότερο δυνατό ρύγχος κοντά στα ακρορρίζιο αλλά πριν το ακρορριζικό τρήμα και να κάνεις διακλυσμούς από κάτω προς τα πάνω. Είναι επιβεβλημένο να ξεκινάει κανείς από κάτω προς τα πάνω για να αποφευχθεί η παγίδευση αέρα στον ριζικό σωλήνα – είναι πολύ δύσκολο να εκτοπίσετε μια φυσαλίδα αέρος όταν η έμφραξη γίνεται από πάνω προς τα κάτω. Ωστόσο, όσο πιο βαθύς ο ριζικός σωλήνας, τόσο πιο δύσκολο είναι να φτάσει η βελόνα διακλυσμού στην ακρορριζική περιοχή του δοντιού.’’

Επιπρόσθετα, οι ριζικοί σωλήνες είναι συχνά κεκκαμένοι, με έντονες κάμψεις δυσκολεύοντας την βελόνα να φτάσει στην ακρορριζική περιοχή – εδώ υπερέχουν, σε σχέση με άλλες βελόνες της αγοράς, τα NaviTip της Ultradent με το άκρο τους που κάμπτεται.

Αντίθετα με άλλες βελόνες ενδοδοντίας, το NaviTip είναι λίγο άκαμπτο στη βάση και στη μέση της βελόνας αλλά εύκαμπτο στο άκρο του για να μπορεί να κάμπτεται και να περνάει μέσα στο κάθε ριζικό σωλήνα. Επιπρόσθετα, το άκρο του κάθε NaviTip είναι λείο και αποστρογγυλεμένο – έτσι του επιτρέπει να γλιστρά μέσα στο ριζικό σωλήνα προσπερνώντας τις κάμψεις αντί να γδέρνει και να υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας ‘σκαλοπατιού’. Αυτό σας επιτρέπει την ακριβή, ελεγχόμενη τοποθέτηση οποιουδήποτε διαλύματος, φαρμάκου ριζικού σωλήνα και εμφρακτικού, στο σημείο που είναι απαραίτητο. Κάθε NaviTip διαθέτει την πατενταρισμένη τεχνολογία Lok-Tite™ με διπλό σπείρωμα και press-fit τεχνολογία για να μην μπορεί να πεταχτεί η βελόνα από τη σύριγγα και διαθέτει πτερύγια για την εύκολη τοποθέτηση και αφαίρεση. Συν τοις άλλοις, κάθε NaviTip διαθέτει λαστιχένιο stop, για την ακριβής μέτρηση του μήκους, επιτρέποντας την σωστή τοποθέτηση των διαλυμάτων ελαχιστοποιώντας ακόμη περισσότερο την πιθανότητα προώθησης πέρα από το ακρορρίζιο.

Στην οικογένεια των NaviTips ανήκουν τα Sideport Tips τα οποία προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη προστασία ενάντια στη προώθηση των διαλυμάτων πέρα από το ακρορρίζιο. Τα NaviTip Sideport Tips προωθούν τα διαλύματα διακλυσμού μέσα από τα δύο ανοίγματα -τα οποία δεν φράσσονται- στα πλαϊνά της βελόνας. Τα 2 ανοίγματα βρίσκονται σε διαφορετική πλευρά της βελόνας και σε διαφορετικό ύψος. Το εύκαμπτο, αποστρογγυλεμένο άκρο της βελόνας Sideport είναι κλειστό για ασφάλεια στο ακρορριζικό τριτημόριο. Η βελόνα NaviTip Sideport διαθέτει πολύ λεπτό άκρο, με διάμετρο μόλις 31ga – από τις πιο λεπτές βελόνες στην οδοντιατρική, επιτρέποντας στον οδοντίατρο την πρόσβαση ακόμη και στους πιο στενούς και κεκκαμένους ριζικούς σωλήνες.

Η Ultradent προσφέρει επίσης τα Navitip FX® tips – ενδοδοντικά βουρτσάκια σχεδιασμένα για τον ταυτόχρονο καθαρισμό, τρίψιμο και διακλυσμό. Αυτή η βελόνα φτάνει στο ακρορριζικό τριτημόριο προωθώντας τα διαλύματα διακλυσμού ενώ το βουρτσάκι ταυτόχρονα τρίβει τα τοιχώματα του ριζικού σωλήνα. Σε συνδυασμό με το EDTA, το βουρτσάκι αφαιρεί το οδοντινικό επίχρισμα (smear layer) και τα οδοντινικά βύσματα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με το Ultradent Citric Acid 20% για την αφαίρεση των υπολειμμάτων του υδροξειδίου του ασβεστίου από το ριζικό σωλήνα.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 210-7482170 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.ultradent.gr

Leave a Comment